dissabte, 17 de desembre de 2016

LA MANCA DE SON I LES PANTALLES PROPICIEN L'AUGMENT DE PES

Aquí us posem un enllaç d’un programa de radio "Tot es possible" de RAC1. És un programa diari, que va de 15:00 a 16:00. 

Aquest programa quinzenalment, els divendres, té una secció anomenada Gastronutrició a càrrec de la Metge Nutricionista Dra. Magda Carlas, on es parla de temes molt interessants relacionats amb la nutrició. És una secció molt amena, dinàmica, àgil, molt útil per el dia a dia, molt coherent i molt de sentit comú i d’on podem extreure’n molt bons consells.

Aquest passat divendres 16/12/16, han parlat d’un tema molt interessant: La manca de son i les pantalles propicien l’augment de pes.
  • Sembla ser que les persones cansades tenen més necessitat de menjar(picar) i més tendència a escollir aliments greixosos, també, com que estan més cansats, fan menys exercici físic. Relacionat amb això, altres estudis revelen que les persones que dormen menys tenen més resistència a la insulina, menys tolerància a la glucosa i la leptina i la grelina , que son dues hormones que regulen les ganes de menjar alterades.

  • El fet de menjar davant d’una pantalla ens fa perdre la noció de les quantitats que mengem.

També ens han parlat del "Quinto Estudio de Cinfa Salut": Percepcion y hàbitos de las familias españolas entorno a la nutrición infantil, on hi surten dades prou importants com per conèixer.


http://www.rac1.cat/a-la-carta/tot-es-possible
Des del minut 29 i 30 segons, fins al minut 52 i 19 segons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada