dilluns, 28 de novembre de 2016

TOTS TENIM UN COSTAT BO O MOLT BO. LA MARATÓ 2016

Com cada any per aquestes dates, el passat dijous 24 de novembre, l’Enric Font ens va venir a fer una xerrada sobre La Marató que enguany tracta sobre L’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Just aquest any, també se celebra el 25è aniversari d’aquesta gran iniciativa solidària i exemplar de Catalunya.

La xerrada va ser molt interessant, ens va passar un vídeo divulgatiu sobre aquestes malalties que podeu veure en aquesta adreça: 

En la següent adreça hi trobarem una breu explicació molt aclaridora sobre el què és cada malaltia: http://www.ccma.cat/tv3/marato/que-es/2016/570/

També ens va parlar de com prevenir l’ictus. L’ictus, igual que moltes altres malalties, també està relacionada amb l’estil de vida que portem: l'estrès, l’activitat física, si fumem o no, si prenem alcohol o no,.... i per descomptat: L’ALIMENTACIÓ.

Pel que fa a l’alimentació, és important reduir els greixos hidrogenats (presents en la brioixeria industrial, en els aliments precuinats envasats,...), no abusar de la sal ni del sucre.
Sovint mengem més sal i més sucre del que som conscients, ja que son dos ingredients que es troben present en molts aliments perquè pesen, potencien el gust dels aliments i la sal ajuda a la conservació, per exemple: la salsa de tomàquet de compra (porta molt sucre i molta sal), el menjar pica-pica (patates, pipes,....), sucs envasats (porten molt de sucre),..... Aquests aliments haurien de ser de consum ocasional i no habitual com sovint passa. També és important no fumar i no abusar de l’alcohol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada