dimarts, 1 de novembre de 2016

ELS MONIATOS

Un altre aliment típic de la tardor i d'aquestes dates: Castanyada i Tots Sants.

El moniato és un tubercle.
 
Aliment vegetal molt nutritiu. 

Bona font de provitamina A, que es troba en forma de betacarotè (que li dona el color groc-taronja) i que aporta molts beneficis sobre el cos.

Ric en hidrats de carboni complexos i sucres. Això la converteix en una excel·lent font d’energia i sobretot ara que en qualsevol moment arribarà el fred. Molt apte per els esportistes. De gust suau i dolç. No te greixos. Saciant i balsàmic per l’estòmac.

Conté àcid fòlic (molt bo per les embarassades), vitamines del grup B (B1, B2, B5 i B6) i vitamina C. Quantitat moderada de proteïnes.

Ric en antioxidants, favorable per el sistema immunològic.

Pel que fa als minerals, conté ferro, magnesi, coure, calci i és ric en potassi.

Molt versàtil, es pot cuinar de moltes maneres.


Recepte: BOLETES DE MONIATO

  • 100 gr de moniato cuit al forn
  • 50 gr de farina d'ametlla
  • 1 cullerada de postres de pell de taronja ratllada
  • coco ratllat per decorar (al gust).
En un vol es barreja el moniato, la farina d'ametlla i la ratlladura de taronja.
Un cop tot ha quedat ben barrejat, fem les boletes.
Arrebossem les boletes en coco ratllat
I llestos!!!

Un snack deliciós, i molt adequat per aquells 5 minutets de descans que tenim a 2ona i 5ena hora. Incorpora els beneficis del moniato i els de les ametlles (riques en greixos saludables, calci i vitamina E) i NO porta sucres afegits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada